Touch for Health

Touch for Health

Eén van de belangrijkste activiteiten in de praktijk is Touch for Health. Zo eenvoudig mogelijk gezegd, is dit het testen van spierspanning om zo blokkades te onderzoeken en te verminderen of te helpen oplossen. Helaas doet dit geen recht aan wat deze vorm van kinesiologie werkelijk omvat en kan!

Wat is het dan wel?

Touch for Health draait om manuele spiertesten, waarbij de armen en benen in specifieke houdingen worden gebracht. Daarbij wordt onderzocht of de spier sterk of zwak test. De specifieke spieren zijn gekoppeld aan meridiaanbanen, zoals bekend uit de Oosterse geneeswijzen. Door middel van korte massages of specifieke drukpunten kan een onbalans worden aangepakt.


Balans!

De meeste behandelingen bestaan uit een basisbalans, waarin 14 spieren wordt getest en, waar nodig, worden gecorrigeerd. Zeker bij een eerste kennismaking is deze balans al pittig genoeg! Het meest gehoorde effect is totale ontspanning en een flinke pijnvermindering/klachtenvermindering. Vaak geven mensen ook aan zich heel moe te voelen na een behandeling.

Naast de de bovengenoemde basisbalans is er ook de uitgebreide 42-spierenbalans. Hierbij worden 42 verschillende spieren onder de loep genomen en ook, waar nodig, “gecorrigeerd”. Deze balans is vaak ingrijpender en wordt meestal ingezet als verder onderzoek nodig is bij specifieke klachten.

Nog meer!

Het aanpakken van pijn, stress en de spieren is al prachtig. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Zo kan bijvoorbeeld ook getest worden of bepaalde stoffen en/of voeding misschien problemen geven. Maar ook het bewust worden van de spierspanning in je eigen lijf, of juist de afwezigheid daarvan, kan heel leerzaam zijn. Touch for Health kan ook helpen bij het verbeteren van je houding en het verhogen van je energieniveau.

Prijslijst

  • basisbalans: € 35,-
  • 42-spierenbalans: € 50,-
  • voedingsbalans: € 45,-

Natuurlijk is het mogelijk (en vaak handig) om een combinatie van behandelmethoden toe te passen om jou weer lekker in je vel te krijgen! Hierdoor kan de prijs van een behandeling mogelijk afwijken.  Dit gebeurt uiteraard in overleg.